Bokmässan och Jane Eyre

Publicerad 2015-10-03 23:20:46 i Allmänt,

Nu har bokmässan varit. De få bilder vi tog sammanfattar vår vänskap ganska bra.
Einar Már, Conchita Wurst och en otroligt osmickrande bild på oss där vi läser Juliatidningar i en stor hög. 
 
Hursomhelst!
Som du vet har jag haft panik kring en som, likt dina fantasyflickor, ofta kallas för en "stark kvinna". Jane Eyre.
Man kan kalla henne meritokratisk, individualistisk och alla andra fina ord. Men jag tycker att vi ska säga det på klarspråk: hon är en jävla douchebag. 
Jag är väldigt trött på att snacka om Jane Eyre. Trött på att försöka förklara för alla att hennes kväkaridentitet är relevant när man ska diskutera maktstrukturer. Men eftersom jag har haft en hel delkurs där vi har diskuterat Jane Eyre så måste jag bara dela med mig av något jag inte har vågat ta upp framför klassen. Brontëmännen! Men jag vill inte snacka makt. Jag vill snacka om kärleken till brontëmännen! För tro det eller ej men för många jag har träffat har kallat kärleken som skildras i dom populärare brontëromanerna för vacker.

Liksom hallå ursäkta va? Man borde tolka kärleken till Brontësystrarna som ett rop på hjälp. Kvinnor som inte ser på alla relationer med förskräckelse har uppenbarligen en dragning till män med personlighetstyperna: douche deluxe, creepy creepson och As McOnd.

Männen är som nyblivna tonåringar med för mycket makt. Dom kan inte ta hand om sig själva, är sjukt efterhängsna, upplever känslor för första gången, är impulsiva som fan. Dom är helt enkelt ett gäng loose cannons. Tänk om andra unga manliga loose cannons fick så mycket makt över unga kvinnor och ingen rimlig vuxen kan säga något i stil med ”ah fast nä det här är väl inte rimligt?”.

 

Unga manliga loose cannons som jag är rädd för:

Jayden smith
1. Brooklyn Beckham
2. Benjamin ingrosso och/eller wahlgren
3. Eric saade
4. Odd Spångberg (jag veeeet, han borde ses som vuxen eftersom att han är 27 och har två avkommor och allt. Men slutar man jobba för att satsa på att en hemsida för och om lattepappor i innerstan, söker till sveriges mästerkock, samt bestämmer sig för att ”satsa på musiken” trots att man uppenbarligen inte kan sjunga, skapa, spela eller skriva musik, så räknas man tyvärr in i gruppen ”Borde omyndighetsförklaras bums!” Blondinbella är väl iochförsig lite av hans godeman.)

 

 
 
 

Om

Min profilbild

Jennie/Karin

Hörru du! Du bor jävligt långt ifrån mig, vi måste snacka! [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela